Fırında somon tarifi
Balık mevsimin açıldığı, şık sofraların vazgeçilmez tadı nefis mi nefis bir somon balığı tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 4 parça somon fileto (derisi çıkmış)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 demet dereotu
- 2 yeşil biber
- 2 kırmızı biber
- 4 orta boy patates
- Tuz
- Karabiber
Fırında somon tarifi Nasıl yapılır?
Balıkları güzelce yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp, zeytinyağıyla yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. İnce kıyılmış dereotu ile dövülmüş sarımsağı karıştırıp 1 kaşık zeytinyağı ile harmanlayın. Meydana gelen kıvamlı sosu somonların üzerine dökün. Somonların yanlarına ortadan ikiye kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberleri ve hafifçe haşlanmış uzunlamasına dörde kesilmiş patatesleri dizin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım kahve fincanı su ilave ettikten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat fırınlayın. Bu yemek sıcak veya soğuk servis edilebilir.