Son Güncelleme:
Fırında patates püresi tarifi
Patates püresi et ve tavuk yemeklerine lezzet kattığı kadar tek başına yendiğinde de çok keyif veren bir lezzet. Biz bu tarifimizde püreyi tek başına sevenler için çalıştık ve fırında kızaran kaşarlı bir patates püresi tarifi hazırladık. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 bardak krema
- 1 kaşık limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 6 tane patates
- 200 gram krem peynir
- 1 yemek kaşığı sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 kaşık tereyağı
Fırında patates püresi tarifi Nasıl yapılır?
Geniş bir kabın içine krema, yarım çay kaşığı tuz ve limon suyunu ekleyin ve iyice çırpın.
Patatesleri haşladıktan ve ezdikten sonra yağ ve baharatlarla karışım olarak hazırladığınız krem peyniri ekleyin.
1 saat buzdolabında beklettiğiniz püreyi, üzerine kaşar peyniri ve tereyağı ekleyerek fırına verin.