GeriSebze Yemeği Tarifleri Fırında patates püresi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında patates püresi tarifi

Fırında patates püresi tarifi

Patates püresi et ve tavuk yemeklerine lezzet kattığı kadar tek başına yendiğinde de çok keyif veren bir lezzet. Biz bu tarifimizde püreyi tek başına sevenler için çalıştık ve fırında kızaran kaşarlı bir patates püresi tarifi hazırladık. Afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bardak krema
  • 1 kaşık limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 6 tane patates
  • 200 gram krem peynir
  • 1 yemek kaşığı sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 kaşık tereyağı

Fırında patates püresi tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir kabın içine krema, yarım çay kaşığı tuz ve limon suyunu ekleyin ve iyice çırpın.

Patatesleri haşladıktan ve ezdikten sonra yağ ve baharatlarla karışım olarak hazırladığınız krem peyniri ekleyin.

1 saat buzdolabında beklettiğiniz püreyi, üzerine kaşar peyniri ve tereyağı ekleyerek fırına verin.