GeriSebze Yemeği Tarifleri Fırında havuç mücveri tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında havuç mücveri tarifi

Fırında havuç mücveri tarifi

Mücveri her zaman kabakla yapıyorsanız bu kez de havuçlusunu denemelisiniz. Üstelik fırında piştiğinden çok fazla yağ da çekmiyor ve çok hafif oluyor. Fırında havuç mücverini tek başına bir sebze yemeği olarak tüketebileceğiniz gibi et yemeklerinin yanında farklı bir eşlikçi olarak da servis edebilirsiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 havuç
  • 3 dal taze soğan
  • 5-6 dal dereotu
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında havuç mücveri tarifi Nasıl yapılır?

Havuçların kabuklarını soyun. Rendeleyip geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikler, un, yumurta, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla yuvarlak parçalar dökün. Üzerini bir spatula yardımı ile hafif düzleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında her iki tarafı da kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.