GeriSebze Yemeği Tarifleri Fırında Brüksel lahanası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında Brüksel lahanası tarifi

Fırında Brüksel lahanası tarifi
Brüksel lahanasının en güzel hali!

Brüksel lahanasının en güzel hali!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 125 mililitre üzüm sirkesi
  • 75 gram kuru üzüm
  • 500 gram Brüksel lahanası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6 dilim dana jambon
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 100 mililitre tavuk ya da et suyu

Fırında Brüksel lahanası tarifi Nasıl yapılır?

Fırını önceden 220 derece ısıtın.

Üzüm sirkesini küçük bir cezveye koyun hafifçe ısıtın. Ocaktan alın. Üzümleri içine koyun, 30 dakika bekletin ve sonra süzün.

Brüksel lahanalarının dış yaprakları ayıkladıktan sonra ortadan ikiye kesin, 1 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovun. Et veya tavuk suyu ilave edin ve önceden ısıttığınız fırına koyun, 20 dakika pişirin.

Küçük bir tavaya koyduğunuz kırmızı soğanı bir çay kaşığı toz şeker ve kalan zeytinyağı ile karamelize edin. Dana jambonu ayrı bir tavada yağ kullanmadan iyice kıtır olana kadar pişirin, kağıt havlu üzerine alın ve soğuyunca ufalayın. Soğan, süzülmüş üzümler ve dana jambonları karıştırın.

20 dakika sonra Brüksel lahanaları yumuşayıp hafifçe kızarmış olacaktır. Hazırlamış olduğunuz jambonlu karışımı da üzerine koyun. Bir kez yavaşça karıştırarak 15 dakika daha fırında pişirin.