Fotoğraf: Ingimage
Son Güncelleme:
Fırında balık tarifi
Sadece üç malzemeyle yapabileceğiniz enfes bir tarifimiz var. Tek yapmanız gereken balıkları iyice temizleyip yağlamak. İşin geri kalanını fırınınız halledecek, size de afiyetle yemek düşecek. Huzurlarınızda fırında balık tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1 adet palamut ya da levrek
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- Tuz
Fırında balık tarifi Nasıl yapılır?
Tercih ettiğiniz balığın derisine dokunmadan sadece içini ayıklayın, yıkayın ve iyice kurutun.
Ayçiçeği yağı ve tuzla, içini dışını adeta masaj yaparcasına ovun.
Balıkları fırın tepsinize yüzgeçlerini yana doğru açarak dik yerleştirin ve 175 derecede daha önceden ısıttığınız fırında pişirin.