GeriTatlı Tarifleri Fırın poşetinde balkabağı tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırın poşetinde balkabağı tatlısı tarifi

Fırın poşetinde balkabağı tatlısı tarifi

Balkabağı sonbahar ve kış aylarının en sevilen ürünlerinden. Sebze mi meyve mi tartışması bir kenara dursun, tatlı-tuzlu her tarife çok yakışan balkabağıyla, fırın poşeti içinde bir tatlı yapıp, kısa sürede afiyetle yiyebileceğinizi biliyor musunuz? Üstelik vegan ve glutensiz bir tatlı bu. E daha ne olsun? Tabii ki afiyet olsun!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1-2 adet çubuk tarçın
  • 1 adet fırın poşeti

Üzeri için:

  • İri iri kıyılmış ceviz

Fırın poşetinde balkabağı tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Kabağı 3-4 parmak kalınlığında dilimledikten sonra fırın poşetinin içine bir kısmını koyup üzerine biraz toz şeker ekleyin. Kabak ve şeker bitene kadar bu işlemi sürdürün. Poşetin içine çubuk tarçını ekledikten sonra ağzını iyice kapatın. Ardından poşet üzerine 2-3 yerinden kürdan veya toplu iğne ile delik açın.

180 derecede önceden iyice ısıttığımız fırına yerleştirin. 10 dakika sonra alt üst edin. Kabağın cinsine göre pişirme süresi değişebilir ancak yaklaşık 25-30 dakikada pişecektir.

Fırından çıkardıktan sonra poşeti kesin soğuduktan sonra servis tabağına alın ve ceviz ile servis edin.