GeriEt Yemeği Tarifleri Fırın ağzı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırın ağzı tarifi

Fırın ağzı tarifi

Kayseri’ye özgü bir yemek olan fırın ağzı, adını taş fırınlarının ağıza yakın kısımlarında pişirilmesinden alıyor. Hem çok lezzetli hem de çok pratik olduğu için çokça tercih edilen fırın ağzı yemeğini denemek isterseniz, tarifi bütün detayları ile aşağıda... İşte et sevenlerin bayılacağı fırın ağzı tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu eti
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 5 adet domates
  • 7 adet yeşil biber
  • 8 diş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz

Fırın ağzı tarifi Nasıl yapılır?

Tepsinin altına kuyruk yağlarını aralıklarla dizin. Üzerine ince doğradığınız biberleri koyun. İstediğiniz baharatları ekleyerek, etleri boşluk kalmayacak şekilde üstlerine dizin. Baharatlama işlemini etlerin üstüne tekrarlayın. Sarımsakları doğramadan ilave edin. Domatesleri de etlerin üzerini tamamen kaplayacak şekilde yerleştirin. Dilediğiniz kadar tuz serpin. Bu yemekte yağ olarak sadece kuyruk yağı kullanıldığı için su eklenmeyeceğini unutmayın.

Tepsinin üzerini folyo ile kaplayın. Evinizde 200 derecelik fırında 1,5 saat pişirmeye başlayın. Son 10 dakika folyosunu açarak etlerin üzerinin kızarmasını sağlayın. Dilerseniz tepsinizi 2 saat pişmek üzere bir ekmek fırınına verebilirsiniz. Böylece tarifi adının hakkını vererek pişirebilirsiniz.