Fincan tatlısı tarifi
Fincan tatlısı zaman zaman "tembel gelin tatlısı" diye de anılan, yapılışı çok kolay, lezzeti ise hiç tahmin etmeyeceğiniz kadar iyi bir tatlı. İster sade, isterseniz de kakaolu yapabileceğiniz bu tatlıyı yiyen herkes çok beğeniyor. Genelde yuvarlak fincanlara dökülen tatlıyı biz bugün kare şeklinde kaselerimizi kullanarak yapıp tarçın çubuklarıyla süslemeyi denedik. Meyveyle de süsleyebileceğiniz tatlınızın tarifi hemen aşağıda. Afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 litre süt
- 2 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 kahve fincanı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
Üzeri için:
- Tarçın çubukları veya dilediğiniz bir meyve
Fincan tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte güzelce pişirin.
Muhallebi koyu bir kıvam alıp göz göz olup, kaynamaya başladığında tereyağını ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
Orta boy kahve fincanlarına üstlerinde 2 parmak boşluk bırakacak şekilde kepçe yardımıyla pay edin.
Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirmek için tezgahın üzerinde, daha sonra da buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın.
Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.