GeriPilav Tarifleri Fener balığı ve karidesli pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fener balığı ve karidesli pilav tarifi

Fener balığı ve karidesli pilav tarifi

Farklı tatlar tatmak isteyenlere deniz ürünleriyle hazırlanmış enfes bir pilav tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram pirinç
  • 4 bardak su
  • Yarım fener balığı
  • 500 gram karides
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı soyulmuş ve doğranmış domates
  • Yarım tatlı kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı bira
  • Tuz

Fener balığı ve karidesli pilav tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun. 5 dakika kadar kavurduktan sonra domatesleri ekleyin. Daha sonra tuz ve kırmızı toz biberi tavaya ilave edin, birkaç dakika pişmeye bırakın. Su ve birayı ekleyin, bu şekilde biraz kaynasın. İçine tatlı kırmızı biber ekleyin. Ara sıra karıştırın.

Bir süre piştikten sonra içerisine pirinci, balığı ve karidesleri ekleyin, 5 dakika pişirin. Gerektiği taktirde içerisine su ekleyebilirsiniz. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin.