Son Güncelleme:
Fava tarifi
Yunan mutfağının popüler lezzetlerinden, temel malzemesi bakla olan fava bizim için çok tanıdık bir yemek. Fakat servis edilişi komşuda biraz farklı. Bizde genelde dilimler halinde servis edilen fava, Yunanistan'da doğrudan püre olarak masaya geliyor. Üzerine limon sıkarak tükettiğinizde lezzeti daha da artan bu tarifi denenecekler listenize alın.
Yapımı için malzemeler
- 500 gram haşlanmış kuru bakla
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Zeytinyağı
- Tuz
Fava tarifi Nasıl yapılır?
Soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun, pembeleşince kimyonu ve tuzu ekleyin. Daha sonra bu harcı haşlanmış baklaların üzerine döküp robotta krema kıvamına gelinceye dek çekin. Üzerine dereotu serperek servis edin.