Falafel tarifi
Falafel Ortadoğu’nun birçok ülkesinde zevkle tüketilen, ünü bütün dünyaya yayılmış bir sokak lezzeti. Tamamen bitkisel malzemelerle yapılan bu nedenle vegan ve vejetaryenlerin de gönül rahatlığıyla tüketebileceği falafel benzersiz bir lezzet. Bu lezzetin tarifini herkesin denemesi için hazırladık, pişman olmayacağınızı garanti edebiliriz…
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- Yarım su bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet reyhan
- Çeyrek demet kişniş
- 2 adet jalapeno biberi
- 2 yemek kaşığı susam
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
Tahin sosu için:
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Yarım demet maydanoz
Falafel tarifi Nasıl yapılır?
Nohutları bir gece önceden ıslatın.
Falafel için öncelikle kişniş, maydanoz, reyhan ve taze soğanı ince ince kıyın.
Kuru soğanı soyup irice doğrayın.
Jalapeno biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
Nohutları, ince ince doğradığınız yeşillikleri soğanları, jalapeno biberini, tahin, galeta unu, susam, kimyon, zerdeçal, köri, tuz ve karabiberi mutfak robotunun haznesinde buluşturun.
Hepsini hamur haline gelene kadar robottan geçirin.
Sıvı yağı kızdırın ve hazırladığınız falafel hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Falafelleri kızgın sıvı yağda içlerini kurutmadan iyice kızartın. Kızarttığınız falafelleri yağını azaltmak için kağıt havlunun üzerine çıkarabilirsiniz.
Falafelin sosu için süzme yoğurt, limon suyunu ve tahini karıştırın.
Maydanozları ince ince kıyıp sosa ilave edin.
Sosu falafellerin üzerine gezdirip pide ekmeği ve turşuyla birlikte servis edin.