GeriÇorba Tarifleri Ezogelin çorba tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ezogelin çorba tarifi

Ezogelin çorba tarifi

Çorba denince, özellikle de kış günlerinde akan sular durur. Türk mutfağının en güzel çorba malzemelerinin başında da mercimek gelir. Fakat klasik mercimek çorbasından sıkıldıysanız, içine birkaç temel malzeme daha ekleyerek ezogelin çorba yapabilirsiniz. Lezzetinin yanında çok da doyurucu olan bu çorbayı sofranızdan eksik etmeyeceksiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 7 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su

Ezogelin çorba tarifi Nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin. Önce soğanı ardından sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.

Tencereye mercimek, bulgur ve pirinci ekleyerek 1-2 kez karıştırın. Tuz, karabiber ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.

Büyük bir tencereye sıvı yağı alın. Yağ kızınca içine unu ekleyip renk alıncaya kadar kavurun. Salçayı da ilave edip bir dakika daha kavurun. Baharatları ve sıcak suyu ekleyin kıvam alana dek karıştırın.

Diğer tenceredeki malzemeleri pişince, un kavurduğunuz tencereye sürekli karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.