Ev yapımı tavuk suyu tarifi
Çorbaların lezzetine lezzet katmak için kullandığımız tavuk suyunu evinizde kolayca hazırlayarak uzun süre muhafaza edebilir ve çorbalarınızda ev yapımı tavuk suyu tercih edebilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 2 tavuk göğüs eti
- 1 kereviz sapı ve yaprağı
- Yarım demet maydanoz
- 2 havuç
- 1 soğan
- 3 defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tane kırmızı biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3 litre su
Ev yapımı tavuk suyu tarifi Nasıl yapılır?
Yıkayıp süzdüğünüz tavuk göğüs etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine ince doğranmış sebzeler, baharatlar, tuz ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan 50 dakika kısık ateşte pişirin. Tavuk etlerini ayrı bir yere aldıktan sonra tavuk suyunu süzgeç yardımıyla süzüp hava almayan cam bir kavanoza aktarın. Ilındıktan sonra buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise 6 ay saklayabilirsiniz. Hazırladığınız tavuk suyuyla kış çorbalarınız daha da lezzetli olacak.