GeriMakarna Tarifleri Ev yapımı erişte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ev yapımı erişte tarifi

Ev yapımı erişte tarifi

Yaz aylarında havalar henüz sıcakken yapıp iyice kurutacağınız bu erişteler, kışın en büyük kurtarıcınız olacak. Çünkü pişirip masaya getirmesi sadece 10 dakika sürüyor. İçindeki bol yumurtasıyla çok da besleyici olan bu erişte tarifine bayılacaksınız.

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Ev yapımı erişte tarifi Nasıl yapılır?

Unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Bu havuza yumurtaları kırın. Bir çatal yardımıyla içten dışarı yavaş yavaş çırparak, yumurta ve unu karıştırmaya başlayın. Yumurta ve un birbirine iyice karışınca, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Hamuru homojenize olana kadar iyice yoğurun. Yuvarlak bir beze haline getirin. Üzerine nemli temiz bir bez örterek tezgahta dinlenmeye bırakın. Yarım saat dinlendirdikten sonra oklava yardımı ile çok ince olmayan yufkalar halinde açın. İki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Birbirlerine yapışmaması için hafifçe unlayın.

Kestiğiniz şeritleri üst üste koyarak kibrit çöpünden biraz daha kalın olacak şekilde yeniden kesin. Kestiğiniz makarnaları unlanmış bir tepsiye ya da geniş bir örtünün üzerine alın ve kurumaya bırakın. Kururken ara sıra kontrol edin.