Ev yapımı donut tarifi
Özellikle çocukların çok seveceği bu tarife siz de bayılacaksınız.
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 4,5 su bardağı un
- 1 bardak su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket yaş maya
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket sütlü çikolata
- 1 paket bitter çikolata
- 1 paket renkli şeker ya da pasta süsü
- Sıvı yağ
Ev yapımı donut tarifi Nasıl yapılır?
Unu karıştırma kabına alın ve ortasını açıp mayayı ekleyin. Mayanın üzerine yumurta kırın. Sıvı yağı ve sütü döküp tuz ile şekeri de unun üzerine ilave edin. Ortaya çok az su koyun. Mayayı elinizle eritin. Ortadaki sıvıları karıştırdıktan sonra kenardan un alarak hamuru yoğurun. Yumuşak kıvama getirdiğiniz hamuru biraz unla toparlayın.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarladıktan sonra tepsiye dizin. Bezelerin üstlerine un serpin ve tepsiyi streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurların ortasını parmağınızla delin ve hamurlara halka şekli verin. Halka şekli verdiğiniz hamurları sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu koyduğunuz tabağa kızarttığınız hamurları alın.
Sosu için çikolataları cam kaseye alın ve benmari usulü ile eritin. Kızarttığınız donutları önce çikolatalı sosa batırın, ardından üstlerine renkli şeker ya da pasta süsü serpin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra taze taze tüketin, asla buzdolabında bekletmeyin.