GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli nohut yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli nohut yemeği tarifi

Etli nohut yemeği tarifi

Nohut tam bir protein deposu olmasıyla özellikle kış aylarında sofralarımızda sık sık misafir ettiğimiz bir bakliyat. Salatadan pilava her tarife kolayca uyum sağlayan nohudu bu kez en klasik tariflerden birinde, etli nohut yemeğinde kullandık. Lezzeti garantili...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gram kuşbaşı et
  • Salça
  • 500 mililitre sıcak su

Etli nohut yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağı, soğan, salça ve eti aynı tencerede kavurup üzerine sıcak su ekleyin ve etler iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Etler istediğiniz kıvama gelince nohutları ekleyip güzelce karıştırın. İlk önce yüksek ateşte pişirdiğiniz nohudu daha sonra düşük sıcaklıkta pişirmeye devam edin.