Etli erik yemeği tarifi
Osmanlı saraylarından sofralarınızı şenlendirecek bir tarifimiz var. Bursa mutfağının enfes etli erik yemeği... Bahar aylarında yetişen yeşil eriğin ekşiliği ile nefis kuzu etinin lezzetli buluşması damak tadınızda izler bırakacak. Bu enfes tarifin akşam yemeklerinde veya misafir sofralarınızda size eşlik etmesini isterseniz işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- Bir adet kuru soğan
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti
- 200 gram kuru erik veya yeşil erik
- Tereyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
Etli erik yemeği tarifi Nasıl yapılır?
Erikleri yumuşaması için bir saat sıcak suda bekletin.
Yumuşayınca süzgeçten geçirip çekirdeklerini çıkartın.
Bir tencerede tereyağını eritip küp küp doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine kuzu etlerini ilave ederek suyunu çekene kadar kavurun.
Etler pişince su ve erikleri ekleyerek bir süre pişirin.
Tuzu ilave edin ve tencerenin kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık on dakika daha pişirin.
Ocaktan alıp sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...