GeriHamur İşi Tarifleri Etli ekmek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli ekmek tarifi

Etli ekmek tarifi

Etli ekmeği sevmeyen yoktur. Her yörede çeşit çeşit yapılan bu tarifi birde Mardin usulü denemeye ne dersiniz? Hazırlaması çok pratik, yemesi ise bir o kadar lezzetli. İşte malzemelerini evde kolayca bulabileceğiniz etli ekmeğin tarifi... Şimdiden afiyet olsun..

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kıyma
  • 5 - 6 adet dinlenmiş ekmek hamuru
  • 3 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam kırmızı pul biber
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz

Etli ekmek tarifi Nasıl yapılır?

Bir tavaya kıyma ve baharatları koyup kavurun.

Hamuru açın ve içine hazırladığınız harcı koyun.

İkiye katlayıp etrafını bastırarak kapatın. (Katlandığında yarım lahmacun şeklini alacak.)

Katlanan etli ekmekleri yağlı tepsiye dizin ve ısıtılmış fırına verin.

Pişince fırından alın ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...