GeriSebze Yemeği Tarifleri Etli dolma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli dolma tarifi

Etli dolma tarifi

Türk mutfağının en lezzetli ve en özel yemeklerinden biri olan etli dolma tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 15 adet dolmalık kuru patlıcan
  • 10-12 adet dolmalık kuru biber (Antep biberi)
  • 2-3 adet iri soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gram satır kıyması
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Etli dolma tarifi Nasıl yapılır?

Geniş bir tencerede bol su kaynatın. İçine biraz da tuz atın. Su kaynayınca patlıcanları atın. 8-10 dakika, hafif yumuşayana kadar haşlayın. Kevgirle sudan alın. Ateşi kapatın. Kuru biberleri de suya koyun, yumuşayana kadar bekletip çıkarın.

Soğanla sarımsağı incecik kıyın. Pirinci yıkayıp süzün. Kıyma, salça, tuz, karabiber ve 1 çay bardağı suyla karıştırarak harcını hazırlayın. Bu harcı gevşek kalacak şekilde sebzelere doldurun. Tencereye birbirinin ağzını kapatacak şekilde yerleştirin.

Dolmaların açılmaması için geniş bir tabağı ters çevirerek dolmaların üzerine kapatın veya dolma taşı yerleştirin. Üstüne çıkacak kadar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Üstünden tabağı alın. Yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

Suyunu süzerek servis yapın.