GeriKahvaltılık Tarifleri Erik reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erik reçeli tarifi

Erik reçeli tarifi

Reçeller kahvaltı sofralarımızın olmazsa olmaz renkleri. Özellikle yaz meyveleriyle yapılan reçellerin lezzetine ise doyum olmuyor. Örneğin temmuz ağustos aylarında tezgahları süsleyen iri kırmızı eriklerle enfes reçeller yapabilirsiniz. Sizin için favori erik reçeli tarifimizi aşağı bırakıyoruz, denerseniz pişman olmayacağınıza eminiz…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 15 adet iri kırmızı erik
  • 2 su bardağı+1/3 su bardağı şeker
  • Çeyrek limonun suyu

Erik reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri iyice yıkayın, saplarını ayıklayın ve dörde bölüp çekirdeklerini ayırın.

Erikleri tencereye alıp üzerine şekeri serpin.

Kapağını kapatıp sulanması için 1 gün kadar bekletin.

Ertesi gün yarım çay bardağı daha su eklediğiniz erikleri kaynatmaya başlayın.

Kaynamaya başladığında ocağı kısın.

Reçeliniz kıvamına kavuştuğunda limon suyunu da ekleyin.

5 dakika daha kaynattığınız reçelin altını kapatın.

Biraz ılınınca kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Reçelinizi güneş almayan bir yerde uzun süre saklayabilirsiniz.