Geriİçecek Tarifleri Erik kompostosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erik kompostosu tarifi

Erik kompostosu tarifi

Yaz aylarında sıcaklara karşı asitli içecekler tüketmek istemeyenler için en güçlü alternatiflerden biri ev yapımı meyve suları ve kompostolar. Taze meyveler ve az miktarda şekerle kısa sürede yapılabilen bu kompostoların en güzellerinden biri de antioksidan deposu kırmızı erikle yapılan erik kompostosu. Eriklerin en bol olduğu mevsimde yapıp zevkle tüketebileceğiniz erik kompostosu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram mürdüm eriği
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 litre su

Erik kompostosu tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri yıkayıp saplarını ayıklayın.

Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayın.

Toz şeker ve suyu tencerede karıştırıp 5-10 dakika kadar kaynatın.

Şekerli su kaynayınca içine erikleri ilave edip kapağını kapatın.

Tencereyi ocaktan alıp 15 dakika bekletin.

Ardından kapağı açıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyin. Afiyet olsun!