GeriSos Tarifleri Enginarlı makarna sosu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enginarlı makarna sosu tarifi

Enginarlı makarna sosu tarifi

Enginar Akdeniz mutfağının en yaygın ve sevilen sebzelerinden biri. İlkbaharda tazecikken nefis olan enginar, makarnaya da çok yakışıyor. Bu sosa lezzetini veren bir diğer detay da içine eklediğiniz peynir ve ceviz. Velhasıl lezzetli bir makarna yapmak için ihtiyacınız olan her şey var.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy temizlenmiş enginar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı rende parmesan peyniri

Enginarlı makarna sosu tarifi Nasıl yapılır?

Ufak tencere ya da tavada yağı kızdırıp, soğan ve sarımsakları ekleyip, 2 dakika kadar kavurun. Üzerine çok ufak doğranmış enginarları ekleyip, 7-8 dakika kadar kavurun. Eğer enginarlar pişmemişse 1 kahve fincanı süt ekleyip, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. En sonunda ceviz ve maydanozu ekleyip, şöyle 1 dakika kadar çevirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberini ekleyip, süzülen makarnayla karıştırın. Rende peynirini de en son ilave edip, servise sunun.