GeriTatlı Tarifleri Enginar tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enginar tatlısı tarifi

Enginar tatlısı tarifi
Enginarı daha önce tatlı olarak denediniz mi?

Enginarı daha önce tatlı olarak denediniz mi?

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet enginar
  • 2 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • 4 adet karanfil
  • 12 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Bir kase iri iri dövülmüş ceviz
  • Kaymak
  • Taze nane

Enginar tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Önce enginarları tencereye alıp üzerine limon suyu, su ve karanfil ekleyerek pişirin. 25 dakika pişirdikten sonra suyunu süzüp tekrar tencereye alın.

Her bir enginarın ortasına 4'er çorba kaşığı toz şeker ekleyin yine yarısını geçecek kadar sıcak su ekleyin. Bu şekilde enginarlar tekrar pişerken siz de elmaları rendeleyin ve üzerine 2-3 çorba kaşığı toz şeker ekleyerek biraz pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tarçın ve cevizi ekleyin. Bunu pişmekte olan enginarların ortasına yerleştirin.

Enginarın pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin. Enginar pişince tencereden alın soğuduktan sonra üzerine kaymak koyarak servis edin.