Son Güncelleme:
Enginar dolması tarifi
Sağlık ve lezzet deposu olan enginarın dolmasını yapmaya ne dersiniz?
Yapımı için malzemeler
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 demet dereotu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı dolma fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 adet orta boy soğan
- 8 adet enginar
- Yenibahar
- Tarçın
- Tuz
- Karabiber
Enginar dolması tarifi Nasıl yapılır?
Zeytinyağlı dolma içi hazırlar gibi pilavı bütün malzemelerle 10 dakika pişirin. Minik enginarları limonla iyice ovun. İçlerini pilavla doldurun. Enginarları 1 dilim limonla kapatarak pirinçlerinin dökülmesini engelleyin. Derinliği az olan bir tencerede yağlı kağıt ile kapatarak pişirin. Yemeğiniz 30 dakikada hazır olacak.