GeriZeytinyağlı Tarifleri Enginar dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Enginar dolması tarifi

Enginar dolması tarifi

Sağlık ve lezzet deposu olan enginarın dolmasını yapmaya ne dersiniz?

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı dolma fıstığı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 adet orta boy soğan
  • 8 adet enginar
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Tuz
  • Karabiber

Enginar dolması tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağlı dolma içi hazırlar gibi pilavı bütün malzemelerle 10 dakika pişirin. Minik enginarları limonla iyice ovun. İçlerini pilavla doldurun. Enginarları 1 dilim limonla kapatarak pirinçlerinin dökülmesini engelleyin. Derinliği az olan bir tencerede yağlı kağıt ile kapatarak pişirin. Yemeğiniz 30 dakikada hazır olacak.