GeriKek Tarifleri Elmalı tarçınlı incirli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elmalı tarçınlı incirli kek tarifi

Elmalı tarçınlı incirli kek tarifi

Çayın kahvenin yanında gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz unsuz, şekersiz bir kek tarifi...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 orta boy elma
  • 2 yumurta
  • 10 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Muskat rendesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kinoa unu
  • 2 adet dövülmüş ceviz

Elmalı tarçınlı incirli kek tarifi Nasıl yapılır?

Elmaları soyup rendeleyin. Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın. Beyazlarını köpük oluncaya kadar mikser ile çırpıp bir kenara alın.

Yumurta sarıları, sıcak suda bekletip yumuşattığınız sonrada ince kıydığınız kuru incirler, süt, kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi ve zeytinyağını mutfak robotu veya blender'da çekin. Bu karışıma kinoa unu ve dövülmüş ceviz ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak çırptığınız yumurta beyazlarını da azar azar ekleyip yavaşça karıştırarak karışımı tamamlayın.

Bu karışımı kek kalıbına alıp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında en az 40 dakika olmak üzere üstü kızarana kadar pişirin.