GeriEt Yemeği Tarifleri Elbasan tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Elbasan tava tarifi

Elbasan tava tarifi

Eski Yugoslavya'dan gelen bu lezzet sofralarınıza farklı bir şey katacak...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram kemikli kuzu kuşbaşı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Elbasan tava tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtalar, un ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Tuzu da ilave edip, bir tencerede, bir taşımlık kaynatın.

Yoğurtlu harcı, orta boy bir tepsiye koyun. Üzerine kuzu etlerini rastgele dizin. En üstüne, tavada kızdırdığınız yağ ile salça ve biber karışımını gezdirin.

Fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.