Elbasan tava tarifi
Elbasan tava haşlanmış kuzu etinin yoğurtlu bir sosla fırınlanmasıyla yapılan, geleneksel bir Arnavut yemeğidir. Adını Arnavutluk Cumhuriyetine bağlı bir şehir olan Elbasan'dan alır. Peki, elbasan tava nasıl yapılır?
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram kuzu böbrek yatağı, kol veya but
Terbiye sosu için:
- 1-1,5 kilogram yoğurt
- 3 yumurta
Elbasan tava tarifi Nasıl yapılır?
Kuzu etini yağ eklemeden kendi suyunda yaklaşık 30 dakika yüksek ateşte pişirin.
Etler piştikten sonra ısıya dayanaklı bir fırın kabına dizin.
Terbiye sosu hazırlanana kadar fırına verin.
Terbiye sosu için; yumurtaları yoğurda ekleyip güzelce çırpın.
Etin haşlama suyunu süzün ve çırpılan karışıma ekleyin.
Etler fırından çıkarılır ve üzerlerine 6-7 küçük parça tereyağı koyun.
Terbiye sosunu bir kepçe yardımı ile fırın kabındaki etlerin üzerine dökün.
Yeniden fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Pişmesine yakın üzerine İzmir tulumu rendeleyin. Elbasan tava servise hazırdır.