Ekşili ufak köfte tarifi
Et sevenler için harika bir tarifimiz var. İçinde hem köfte hem de etin bulunduğu aynı zamanda nohut da olan ekşi bir tarif. Gaziantep'e özgü bu yemeğin yapımı meşakkatli olsa da buna değecek bir lezzet ortaya çıkıyor. Mutlaka denemelisiniz. İşte ekşili ufak köfte tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 750 gram parça et
- 1,5 su bardağı nohut
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 limonun suyu
- Yeterince su
Köftesi için:
- 500 gram yağsız kıyma
- 500 gram ince bulgur
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay bardağı yağ
- 1 çay kaşığı nane
Ekşili ufak köfte tarifi Nasıl yapılır?
İnce bulguru su ile biraz ıslatın.
Soğanları ufak ufak doğrayın.
Doğradığınız soğanları bir kaba alıp damak zevkinize göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ilave ederek iyice yoğurun.
İçine kıyma ilave edip bulgurlar iyice yumuşayınca kadar yoğurmaya devam edin.
Köfte harcından bilye büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayın.
Diğer tarafta bir gece önceden ıslatılmış nohut ve eti halka halka doğranmış soğan ile birlikte kavurun.
Salçasını ve ekşisini koyup 2-3 taşım kaynatın.
Ayrı bir tencerede kaynatılan suya bir miktar tuz koyun ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatın.
Pişen köftelerin suyunu süzün.
Servis yapılacağı zaman köfteleri et ve nohutlu karışımın içine koyun, biraz ısıtın.
Üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökün ve servis edin. Afiyet olsun...