GeriPilav Tarifleri Ekşili pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekşili pilav tarifi

Ekşili pilav tarifi

Ekşili pilav, Kastamonu mutfağına ait nefis bir yemek. En önemli özelliği Kastamonu’da yetişen siyez buğdayından elde edilen bulgurlarla yapılması. Ebegümeci ve yoğurdun eklenmesiyle çok farklı bir lezzete kavuşan bu pilav, aynı zamanda sulu kıvamıyla da fark yaratıyor. İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz ekşili pilavın malzemeleri ve tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram siyez bulguru
  • 500 gram yoğurt
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 demet nane
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet ebegümeci
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Ekşili pilav tarifi Nasıl yapılır?

Siyez bulgurunu haşlayın.

Küçük küçük doğradığınız kuru soğan, ebegümeci ve yoğurdu bulgura ekleyip kaynayana kadar pişirin.

Kıvamı biraz koyulaşınca doğradığınız nane, maydanoz ve dereotunu da pilava ekleyin.

Pilavı ocaktan alıp bir süre dinlendirin.

Tereyağını kızdırıp salçayı yağda kavurun ve pilavın üzerine gezdirin.

Sıcak servis yapın. Afiyet olsun…