GeriSebze Yemeği Tarifleri Ekşili et kabağı sulusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekşili et kabağı sulusu tarifi

Ekşili et kabağı sulusu tarifi

Ekşili et kabağı sulusu Kahramanmaraş mutfağına ait nefis bir yemek. Genellikle döğme pilavıyla birlikte servis edilen ekşili et kabağı sulusu, düğünlerde misafirlere ikram edilen yemeklerden. Siz de bu enfes yöresel lezzetle tanışmak istiyorsanız çok doğru yere geldiniz. İşte ekşili et kabağı sulusunun malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300-350 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 kilogram et kabağı
  • 2-3 adet sivri yeşilbiber
  • 4-5 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Kuru nane
  • Sumak ekşisi

Ekşili et kabağı sulusu tarifi Nasıl yapılır?

Eti haşlayıp tencerenin üzerinde biriken köpüğü alın.

Kuru soğanı ve biberleri ince ince doğrayın.

Domatesleri ve kabakları da küp küp doğrayın.

Sıvı yağı kızdırın.

Kabakları yağda kavurup üzerine domatesleri ilave edin.

Haşlanmış nohutları ve etleri de tencereye ekleyip karıştırın.

Son olarak et suyunu ilave edin ve kıvam alana kadar pişirin.

Sumak ekşisi ve tuzu da ekleyin ve yemeği tabaklara bölüştürün.

Üzerine ince kıyılmış sarımsak ve kuru nane serpiştirip servis edin. Afiyet olsun…