GeriSebze Yemeği Tarifleri Ebegümeci kavurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ebegümeci kavurma tarifi

Ebegümeci kavurma tarifi

Ebegümeci herkesin bilmediği ama bilenin çok sevdiği bir tat... Aynı zamanda çok da şifalı olan ebegümecinin yeşil yapraklarıyla yapabileceğiniz bu yemek, ilkbahar sofranıza renk katacak. Arzu ederseniz ıspanakla ve diğer otlarla da birleştirebileceğiniz ebegümecini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 bağ ebegümeci
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber

Ebegümeci kavurma tarifi Nasıl yapılır?

Ebegümecinizi bol bol iyice temiz su görene kadar yıkayın ve ince ince doğrayın.

Aynı şekilde soğanlarınızı da incecik doğradıktan sonra tencereye tereyağı ve zeytinyağını döküp, soğanları pembeleşinceye kadar çevirin.

Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin.

Ebegümecinizi bu karışıma döküp tuzunu ve biberini de koyun ve kapağı kapalı şekilde yumuşayıncaya kadar bekleyin.

Yemeğin altı tutmaması için sık sık kontrol edip karıştırın.

Piştikten sonra dileğinize göre sıcak ya da soğuk servis edin.

Yemeğiniz çok sulu olursa içine bir miktar bulgur ya da pirinç de ekleyebilirsiniz.