GeriTatlı Tarifleri Dut çullaması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dut çullaması tarifi

Dut çullaması tarifi

Dut çullaması, Erzurum'un soğuk kış günlerinde yapılan ve sıklıkla tüketilen bir tatlı. Biz tatlı diyoruz ama kimine göre tatlı kimine göre ise bir yemek. Dut bulabildiğiniz sürece evinizde rahatlıkla bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz dut çullaması farklı tatlar arayanlar için lezzetli bir tercih olabilir. Dut çullamasını denemek isterseniz tarifini aşağıda yazdık. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı kuru dut
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • Ceviz

Dut çullaması tarifi Nasıl yapılır?

Dutların saplarını ayıklayıp 10 dakika sıcak suda bekletin.

Tavayı ocağa alıp tereyağını eritin.

Suyunu süzdüğünüz dutları tavaya ekleyip kavurun.

Yaklaşık 2-3 dakika kavurduktan sonra toz şeker ekleyip karıştırın.

Üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin.

Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alıp cevizle süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...