GeriTatlı Tarifleri Düğüm tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Düğüm tatlısı tarifi

Düğüm tatlısı tarifi

Yapımı oldukça basit bir tatlıyla karşınızdayız: Düğümlü tatlı ya da düğüm tatlısı... Çat kapı misafiriniz geldiyse bu tatlı tam size göre. Yapmanız gereken sadece hamuru yoğurup şekil vermek ve şerbetini hazırlayıp üzerine dökmek. İşte bu kadar kolay... Kayseri'ye özgü bu tatlıya bayılacaksınız. Afiyet olsun.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 yumurta 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 2-3 su bardağı un 
  • 1,5 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • Yarım limon suyu 

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su 
  • 2 su bardağı şeker 

Düğüm tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.

Düğüm şeklinde katlayın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Şerbet için malzemeleri bir tencereye koyup, kaynatın.

Pişen tatlıyı fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.

Soğuyan tatlıya ılık şerbeti dökün.