GeriTatlı Tarifleri Dondurmalı turta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurmalı turta tarifi

Dondurmalı turta tarifi

Serinletici ve lezzetli bir tatlı tarifi mi aramıştınız? Dondurmalı turta bu arayışınızı sonlandıracak tariflerden biri olabilir. Tabanını öğütülmüş bisküvilerle yapabileceğiniz dondurmalı turtanın tarçınlı ve kakaolu lezzeti herkesi mest edecek. Size de denemenizi tavsiye ediyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 35 adet bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilyalı dondurma
  • 1 yemek kaşığı badem
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Dondurmalı turta tarifi Nasıl yapılır?

Bisküvileri blender'da toz haline gelene kadar ezin.

Eritilmiş tereyağı, bisküvi ve tarçını 2-3 dakika kavurup ateşi söndürün.

Karışımı yoğurma kabına alın ve iyice yoğurarak hamur haline getirin.

Yağlanmış tart kalıbına kenarlarını yükselterek hamuru yayın.

Buzdolabına koyup soğumasını beklerken dondurmayı çırpın.

1 kahve fincanı kadarını ayırıp kalanı tartın üstüne dökün.

Ayırdığınız dondurmaya 1 kaşık kakao ve 2 yemek kaşığı su ilave edip mikserde 3 dakika süreyle çırpın.

Bu karışımı tartın üstüne dökün.

Çatalın ucuyla çizgiler çekerek kakaolu karışım ile altta kalan dondurmanın birbirine karışmasını sağlayın.

Buzdolabında 3 saat bekletin. Üstünü bademle süsleyip servis yapın.