Dondurmalı profiterol tarifi
Profiterol sevmeyen var mı? Puf puf kabaran pataşunun içine nefis pastacı kreması doldurulur, üzerine de mis gibi çikolata sosu gezdirilir. Bu tarifi yaz aylarına uyarlayalım dedik ve hamurun içine krema yerine dondurma koyduk. Gerçekten enfes bir lezzet çıktı ortaya. İşte bu sıcak havalarda içinizi serinletecek özel dondurmalı profiterol tarifi...
Yapımı için malzemeler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 100 gram tereyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 2-3 yumurta
- 1 paket vanilya
Dondurmalı profiterol tarifi Nasıl yapılır?
Süt, su, tuz, şeker ve yağı ocağa koyarak kaynatın. Kaynayınca hızla karıştırarak unu ilave edin. 10 dakika tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. İyice soğutun, yumurtaları teker teker hamura yedirerek katın. En sonunda vanilyayı ekleyin.
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Ceviz büyüklüğündeki profiterol toplarını krema torbası ile veya tatlı kaşığı ile belli aralıklarla tepsiye dizin. Kaşıkla yaparsanız, her seferinde kaşığı suya batırın. 200 derecede 10 dakika, daha sonra 180 derecede 15 dakika pişirin. Kapağını hiç açmayın.
Toplarınız soğuyunca bir bıçakla ikiye kesin, arasına birer top vanilyalı dondurma koyun.
Sosu için 200 mililitre kremayı ısıtın. Kaynamaya yakın altını kapatın ve 200 gram küçük doğranmış bitter çikolata ile karıştırın. İyice karıştırarak ılınmasını bekleyin ve profiterol toplarının üzerine dökerek servis edin.