GeriTatlı Tarifleri Dondurmalı lokmalar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurmalı lokmalar tarifi

Dondurmalı lokmalar tarifi

Lezzetine hayran kalacağınız bir tarifimiz var. Üstelik yapılışı da çok kolay. Ancak biraz sabır istiyor çünkü tatlılarınızı bir müddet dondurucuda bekletmeniz gerekiyor. Fakat görüntüsü o kadar iştah açıcı ki sabretmek gerçekten çok zor oluyor. İşte bitter çikolatayla lezzetlenen dondurmalı lokmaların tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 paket kakaolu hazır pasta tabanı
  • 1 paket Antep fıstıklı dondurma
  • 1 paket karamelli dondurma
  • 200 mililitre krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı kakao

Dondurmalı lokmalar tarifi Nasıl yapılır?

Kakaolu pasta tabanını merdane ile çok hafif inceltin. Çay bardağı yardımıyla daireler kesin. Her dairenin üzerine dondurmalardan aynı büyüklükte loplar yerleştirip derin dondurucuya alın.

Kremayı ısıtıp kaynama noktasına gelmeden önce ocaktan alın. Üzerine kırılmış bitter çikolatayı ekleyip eritin.

Hazırladığınız dondurma lokmalarını çikolatalı sosa bulayıp üzerine bolca kakao serpin. Tekrar derin dondurucuya alın. İyice donunca üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.