GeriTatlı Tarifleri Dondurmalı irmik helvası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dondurmalı irmik helvası tarifi

Dondurmalı irmik helvası tarifi

İrmik helvası en sevilen en popüler ve en pratik tatlılarımızdan. Bu tatlıyı yaz sofralarına uydurmak için yapabileceğiniz en kolay şey de içlerini dondurmayla doldurmak. Helvayı kaşıkla böldüğünüzde içinden çıkacak dondurmanın yaratacağı görüntüye de lezzete de bayılacaksınız. İşte nefis dondurmalı irmik helvası tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 250 gram tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Süslemek için:

  • Dolmalık fıstık

İçi için:

  • Vanilyalı dondurma

Dondurmalı irmik helvası tarifi Nasıl yapılır?

Su, süt ve şekeri sos tenceresine aktarıp ocağa alın.

Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın ve altını kapatın.

Helvayı kavuracağınız tencerede tereyağını eritin.

Ardından irmiği ekleyip rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

İrmik iyice kavrulunca üzerine şekerli sütü ekleyin.

6-7 dakika daha pişirip irmiğin sütü çekmesini bekleyin.

Ardından ocağı kapatıp tatlının üzerine kağıt havlu örterek demlenmesi için bir süre bekleyin.

Bir kasenin tabanını streç filmle kaplayıp üzerine helvadan döşeyin.

Ortasına dondurma koyup kaseyi düz bir tabağa ters çevirin ve streç filmi üzerinden çıkarın.

Tatlınızı dolmalık fıstıkla ya da arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis edin.