Fotoğraf: Alamy
Son Güncelleme:
Dolama (keme) tarifi
Keme mantarı, genelde nisan ayında ve dağlık alanlarda yetişir. Mardin mutfağının beğenilen lezzetlerinden olan dolama (keme) tarifini hazırlamanız için gerekli malzemeler; mantar ve et. Hazırlaması gayet basit bir akşam yemeği sizi bekliyor. İşte dolamanın (keme) malzemeleri ve yapılışı...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilo kuzu parça et
- 1 kilo keme (mantar)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Dolama (keme) tarifi Nasıl yapılır?
Keme mantarlarını bol suda yıkayıp temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın.
Etleri pişirin.
Üzerine mantarları, tuzu ve suyu ilave edip pişirmeye devam edin.
Piştikten sonra üzerine Kara biber serpip servis yapın.
Afiyet olsun...