Diyet cheesecake tarifi
Kilolarınıza dikkat ederken de cheesecake keyfi yapabilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
- 10 hurma
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- Çeyrek su bardağı su
- 400 gram labne peyniri
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 orta boy muz
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
Diyet cheesecake tarifi Nasıl yapılır?
Önceden yıkayıp, haşlayıp, kabuklarını ayıkladığınız yulaf ezmesi, hurma, Hindistan cevizi yağı ve suyu mutfak robotu yardımıyla kıvamlı bir hale gelene kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız karşımı üzerine yağlı kağıt yerleştirdiğiniz bir kek kalıbına alıp yayın. Kullanılan kek kalıbı kelepçeli olursa piştiğinde daha kolay çıkarabilirsiniz.
Cheseecake’in kek hamurunu hazırladıktan sonra dinlenmesi için bir kenara ayırın ve üzerindeki kremayı hazırlayın. Labne peyniri, süzme yoğurt, çatal yardımıyla ezip püre haline getirdiğiniz muzlar, yumurtalar, bal ve mısır nişastasını derin bir kapta iyice karıştırıp çırpın. Sonra hazırladığınız ve kek kalıbına yerleştirdiğiniz hamur tabanın üzerine dökün.
150 derecede önceden ısınmış fırında 1 saat pişirin. Cheesecake piştikten sonra fırının kapağını aralayarak içinde soğuması bir süre bekletin. Böylece cheseecake çatlamaz, görselliği bozulmaz. Cheesecake soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz ve yer fıstığı ekleyerek de servis edebilirsiniz.