Diyet burger tarifi
Tadı damağınızda kalacak bu hamburger tarifine bayılacaksınız.
Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 dolmalık sarı biber
- 1 küçük boy soğan
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 1 küçük boy kırmızı turp
- 1 kahve fincanı un
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 4 hamburger ekmeği
- 5-6 dal taze soğanın yeşil kısmı
- Birkaç dal taze kekik
- Birkaç yaprak kıvırcık marul
- Taze çekilmiş karabiber
- Tuz
Diyet burger tarifi Nasıl yapılır?
İnce bulguru derin bir kapta, sıcak suda bekletin. Soğanı rendeleyin ve ayçiçeği yağında çok kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sarı biberi zar şeklinde doğrayın, içine ekleyin. 1 dakika karıştırın ve ocaktan alın.
Nohudu haşlayın, çukur bir kaseye aktarın. Soğan-biber karışımını, yumurtayı, suyunu süzdüğünüz ince bulguru, çok ince kıyılmış taze soğanı, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve sert bir havan tokmağı ile yavaş yavaş ezin. En son unu ilave edin. Spatula ile karıştırdıktan sonra mandalina büyüklüğünde parçalar alın. Avucunuzun içinde iri bir hamburger köftesi büyüklüğünde şekillendirin.
Köftelerin her iki tarafını da kızartın. Hamburger ekmeğinin iç yüzeyine sürmek için süzme yoğurt ile 1 çay kaşığı kadar ince kıyılmış taze kekiği karıştırın. Karışımı ekmeklerin iç yüzeyine sürün. Üzerine kızartmış olduğunuz köfteleri ve kalan malzemeyi yerleştirin.