Dilber dudağı tarifi
Türk mutfağının en güzel tatlılarından biri, dilber dudağı. Bursa mutfağına pek çok tarif gibi Osmanlı saray mutfağından miras kalmış. Bayramlarda ve özel günler hazırlanan bu mükemmel tatlı hem görünüşüyle hem de tadıyla kalbiniz fethedecek. Evde denemek isteyenler için işte dilber dudağı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 500 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım limon
- 1 kilogram un
Şerbeti için
- 8 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Dilber dudağı tarifi Nasıl yapılır?
Yoğurt ve yumurtaları çırpın. Ayçiçeği, kabartma tozu, yarım limonun suyunu ve sütü ekleyin.
Karışıma unu da ilave ederek oda sıcaklığında yumuşayan tereyağı ile yoğurun.
Hamurdan 84 veya 85 beze elde edin.
Bu bezeleri tabak büyüklüğünde tek tek açın.
7 adet açılmış hamurun arasına nişasta serperek yufka büyüklüğünde tekrar açın.
Açtığınız yufkaları iki katlayıp su bardağı yardımıyla kesin.
Kestiğiniz hamurları da ikiye katlayın.
Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve fırına verin.
Pembeleşinceye kadar pişirin.
Fırından çıkarınca hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine gezdirin.
Kaymak eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun...