GeriTatlı Tarifleri Dilber dudağı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dilber dudağı tarifi

Dilber dudağı tarifi

Dilber dudağı Türk mutfağının en güzel ve en sevilen tatlılarından biridir. Görüntüsüyle de lezzetiyle de şerbetli tatlılar arasında bir numarada yer alan dilber dudağının yapılışı arama motorlarında da çok sık aranıyor. Eğer siz de nefis bir dilber dudağı nasıl yapılır diye arıyorsanız Lezizz tarifimize bir göz atın.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 bardak un
  • 2 yumurta
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İri kıyılmış ceviz
  • Nişasta

Üzeri için:

  • 100 gram tereyağı
  •  2 çorba kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Dilber dudağı tarifi Nasıl yapılır?

Dilber dudağının şerbeti soğuk dökülür. Bu nedenle öncelikle dilber dudağının şerbetini yapmaya başlamalısınız. Bunun için su ve şekeri derin bir tencereye koyup kaynatın. 5 dakika kaynattıktan sonra üzerine limon suyunu ekleyin. Altını kısıp 20 dakika da kısık ateşte kaynatın. Şerbetin kıvamı hafifi koyulaşınca altını kapatıp soğuması için bir kenara alın.

Dilber dudağının hamuru için yumurta, yağ, sirke ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. İçine kabartma tozu ve unu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu iki eşit parçaya bölün, her parçadan 12’şer küçük beze oluşturun. Bezeleri unlu bir zemin üzerinde 1 saat kadar dinlendirin.

Tezgaha ya da hamur tahtasına nişasta serperek 12 bezeyi tek tek açın. Aralarına nişasta serperek hepsini üst üste koyun. 4 milimetre kalınlığında bir yufka haline gelene kadar yeniden açın. Diğer 12 bezeye de aynı işlemi uygulayın.

Yufkaları yuvarlak bir kalıp ya da bardak ağzıyla kesin. Kestiğiniz dairelerin ortasına iri dövülmüş cevizleri yerleştirip D harfi şeklinde kapatın ve tepsiye dizin.

Tereyağı ve sıvı yağı küçük bir kapta ısıtıp eritin. Bir fırça yardımıyla tepsiye dizdiğiniz tatlıların üzerine sürün. Fırınınızı 190 dereceye ayarlayıp tatlıların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine soğuyan şerbetinizi dökün ve çekmesi için bir süre bekleyin.

Servis yaparken üzerine ayrıca ceviz serpebilirsiniz.