GeriPilav Tarifleri Dereotlu pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dereotlu pilav tarifi

Dereotlu pilav tarifi

Sebzeler pilavın içine dahil olunca pilavın hem besin değeri artıyor hem de lezzeti...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bezelye konservesi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 demet dereotu
  • 1 adet havuç
  • 1 baş soğan
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Dereotlu pilav tarifi Nasıl yapılır?

Küçük parçalar halinde kestiğiniz havuç ve soğanı ayçiçeği yağı ile kavurun. İki bardak yıkanmış pirinçle çevirip, pişirin. Piştiğinde bezelye, kıyılmış dereotu ve karabiber katıp, dinlenmeye bırakın.