GeriTatlı Tarifleri Derdimi alan tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Derdimi alan tarifi

Derdimi alan tarifi

İsmi kulağınıza garip gelebilir ama yediğinizde fikriniz değişecektir. Isparta'ya ait olan derdimi alan tatlısı yapımı oldukça basit ve kolayca yapılabilen bir tarif. Yediğinizde sizin de derdinizi alıp götürecek bu tatlıyı çok beğeneceğinizden eminiz. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pekmez
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru yufka

Derdimi alan tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını bir tavaya koyup kızdırın.

Kızartılmış tereyağına pekmez ilave ederek kaynatın.

Yufkaları küçük parçalar halinde bölünerek kaynayan tereyağı pekmez karışımının üzerine ekleyin ve servis yapın.