Deniz ürünlü Akdeniz pizza tarifi
Deniz mahsulleriyle lezzetine lezzet katılan bir pizza tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı yaş maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- 200 gram domates
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 5-6 dal fesleğen
- 2 diş sarımsak
- 2 dal taze kekik
- 2 yemek kaşığı toz parmesan
- Yarım su bardağı sünme peynir (Antakya yöresi)
- 3-4 dilim kalamar
- 6-8 karides
- 2 dilim somon füme
- 3-4 haşlanmış kabuklu midye
Deniz ürünlü Akdeniz pizza tarifi Nasıl yapılır?
Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağıyla tencereye alın. İnce kıyılmış fesleğen, kekik ve sarımsağı ekleyip iyice kaynatıp ocaktan alın ve soğutun. Hamuru yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtün ve 2 saat bekletin. Daha sonra hamuru 25 cm çapında açın ve kenarlarını yükseltin. Üstüne domates sosunuzu yayın ve parmesan peynirini serpin. Kalamar dilimlerini, ton balığını, somon fümenizi ve karidesleri dizin. Isıttığınız fırınınızda 300 derecede kenarları pembe olana kadar pişirin. Üzerine haşladığınız kabuklu midyeleri serpin ve servis edin.