GeriMeze Tarifleri Deniz börülcesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz börülcesi tarifi

Deniz börülcesi tarifi

Deniz börülcesi özellikle balık sofralarına çok yakışan bir meze. Yapılışı da oldukça basit. Tek yapmanız gereken börülceleri haşlayıp kılçıklarından arındırmak ve dilediğiniz bir sosla birleştirmek. Genelde limon ve sarımsakla sos yapılır ama siz mayonez ve yoğurtlu bir deniz börülcesi sosu da deneyebilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 demet deniz börülcesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Deniz börülcesi tarifi Nasıl yapılır?

Deniz börülcelerini bol suda bekletip iyice yıkayın.

Büyükçe bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın ve deniz börülcelerini bu suda 15 dakika kadar haşlayın.

Sularını süzdüğünüz börülcelerin köklerinden tutup çekerek içlerindeki kılçıklarını çıkarın.

Börülceleri servis tabağına aktarın.

Sarımsakları ezin, limonun suyunu sıkın.

Sarımsak, limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp sos hazırlayın.

Deniz börülcelerinin üzerine sosu gezdirip hepsini iyice karıştırın. Afiyet olsun!