GeriBörek Tarifleri D börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

D börek tarifi

D börek tarifi

D börek, Adana yöresine ait nefis bir börek tarifi. El açması hamurla yapılan ve tavada pişirilen D börek, çok farklı malzemelerle yapılabiliyor. Biz tarifimizde börek harcı olarak ıspanak kullandık ama siz arzu ederseniz, peynir ya da patlıcan kullanarak da nefis D börekler yapabilirsiniz. İşte tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • Tuz
  • Aldığı kadar su

İç harcı için:

  • 1 kilogram ıspanak
  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

D börek tarifi Nasıl yapılır?

Unu yoğurma kabına eleyin, içine tuzu ekleyip karıştırın.

Bir yandan yoğurarak azar azar su ilave edin.

Çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Hamur bezelerini dinlenmeleri için kenara alın.

Bu esnada böreğin iç harcını hazırlayın.

Ispanakları yıkayıp süzün, az miktarda tuzla ovalayarak öldürün.

Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun.

Salça ve baharatları da soğana ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra altını kapatın.

Ispanaklarla soğanları bir kasede birleştirip karıştırın.

Hamur parçalarını oklava ya da merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açın.

Hamurun yarısına ıspanaklı içten koyup diğer yarısını üzerine kapatın.

Kenarını bıçakla ya da hamur kesme tekerleğiyle kesin

Tavayı ısıtıp börekleri tavaya alın.

İki tarafını da pişirip soğutmadan servis edin. Yanına ayran çok yakışıyor…