GeriEt Yemeği Tarifleri Çökertme kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı tarifi

Çökertme denince akla bir türküsü gelir, bir de kebabı. Özellikle Bodrum çevresinde çok sık karşılaşılan bu enfes yemeğin sırrı, güzelce pişirilmiş etlerin altına yerleştirilen o çıtır çıtır kızartılmış kibrit çöpü kalınlığındaki patatesleri. Çökertme kebabı keyfini evinizde de yaşayabilmeniz için tarifi hemen aşağıya bırakıyoruz. Afiyet olsun!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 2-3 dilim julyen doğranmış bonfile
  • Sarımsaklı yoğurt

Üzeri için:

  • Domates sosu

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Çökertme kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

Etleri kekikleyip tereyağında kızartın. Arzu ederseniz patatesin yağında kızartabilir veya ızgara da yapabilirsiniz.

Domates sosu için 1 su bardağına yakın domates sosu, az zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 1 diş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek suyunu çok çektirmeden pişirin.

Patatesin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp üzerine etleri sıralayın. Son olarak üstüne domates sosunu dökün.