Çökertme kebabı tarifi
Çökertme denince akla bir türküsü gelir, bir de kebabı. Özellikle Bodrum çevresinde çok sık karşılaşılan bu enfes yemeğin sırrı, güzelce pişirilmiş etlerin altına yerleştirilen o çıtır çıtır kızartılmış kibrit çöpü kalınlığındaki patatesleri. Çökertme kebabı keyfini evinizde de yaşayabilmeniz için tarifi hemen aşağıya bırakıyoruz. Afiyet olsun!
Yapımı için malzemeler
- 5-6 adet patates
- 2-3 dilim julyen doğranmış bonfile
- Sarımsaklı yoğurt
Üzeri için:
- Domates sosu
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Çökertme kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.
Etleri kekikleyip tereyağında kızartın. Arzu ederseniz patatesin yağında kızartabilir veya ızgara da yapabilirsiniz.
Domates sosu için 1 su bardağına yakın domates sosu, az zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 1 diş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek suyunu çok çektirmeden pişirin.
Patatesin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp üzerine etleri sıralayın. Son olarak üstüne domates sosunu dökün.