GeriSebze Yemeği Tarifleri Çıtır patates tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çıtır patates tarifi

Çıtır patates tarifi

İsveç mutfağına ait "Hasselback" denilen bu patatesleri etin ya da balığın yanında servis edebilirsiniz. Fırında piştiği için gayet hafif olan ancak lezzeti yağda kızarmış patatesleri aratmayan çıtır patatesin mis kokulu baharatlardan aldığı lezzet damağınızdan silinmeyecek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 büyük patates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gram tereyağı
  • 1-2 dal biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır patates tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerin bir tarafından ince bir parça kesin. Kestiğiniz taraf altta kalacak şekilde üzerini keskin bir bıçak yardımıyla enine ince kesin 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tereyağını, biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutup kenara alın.

Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla patatesleri yağlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Karışımın yarısını bir fırçayla patateslere sürüp tekrar fırına verin. 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın. Tuz ve karabiber serpin. 15- 20 dakika daha pişirin. Üzerine biberiye serpip servis yapın.