GeriHamur İşi Tarifleri Çıtır mantı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çıtır mantı tarifi

Çıtır mantı tarifi

Bir yanda Kayseri mantısı bir yanda Sinop mantısı… Ah ama bir de çıtır mantı var ki kahvaltıda bile yenir. Sadece yemek saatleri için değil partiler için de benzersiz bir atıştırmalık olan çıtır mantının tarifini aşağıda sizin için tüm ayrıntılarıyla anlattık. Mutlaka denemelisiniz…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı sumak

Çıtır mantı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak hamur malzemelerini büyük bir kaba alın.

Ele yapışmayan, hafif sert bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamuru 5-6 dakika bir kenarda dinlendirin.

İç harcı için soğanları küp küp doğrayın.

Geniş bir tavaya zeytinyağı ve soğanları ekleyin.

Tahta kaşıkla biraz karıştırdıktan sonra kıymaları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Dinlenen hamuru iki beze olarak ayırın ve açabilmek için tezgaha ve hamura biraz un serpiştirin.

Açtığınız hamuru çok küçük olmayacak kareler şeklinde kesin getirin.

Karelerin içine hazırladığınız iç harcı koyun ve bohça şeklinde sıkı sıkı kapatın.

Geniş bir tavayı ocağın üzerine alın ve içine zeytinyağı koyun.

Mantıları tek tek bu tepsinin içine dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

Mantılar pişerken sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.

Kızaran mantıları altına yoğurt koyduğunuz tabaklara pay edin.

Küçük bir sos tavasına zeytinyağı salça ve baharatları ekleyip orta ateşte 3-4 dakika karıştırdıktan sonra sosu mantının üstüne dökebilirsiniz.

Üst süslemesi için dilerseniz maydanoz ya da dereotu çok iyi olacaktır. Afiyet olsun…